Endürlük Mahallesine 15 Bin Fidan Dikiliyor

Talas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce Endürlük Mahallesinde belirlenen alana 15 bin fidan dikimine başlandı.

Endürlük Mahallesine 15 Bin Fidan Dikiliyor
Talas Belediyesi ve İç Anadolu Ağaçlandırma Erozyonla Mücadele Eğitim ve Dostluk (İÇEM) Vakfı işbirliğince düzenlenen törene ilkokul çağındaki çocuklardan öğretim üyelerine kadar geniş bir kitle tarafından fidanlar toprakla buluşturulmaya başladı.

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Bu kadar çok sayıda fidan dikmek meşakkatli işler. Çok fazla emek veriliyor ama 3 ağacı yol açmak için kaldırdığımızda maalesef başımız ağrıyor. Bakın 15 bin fidan dikmek var, projeden dolayı 3 adet ağacı kaldırmak var. Bu fidanları diktikten sonra 10-15 yıl bakımı, budaması, sulaması gibi emek vereceğiz. Sadece dikip gitmiyoruz. Belediye olarak böyle sosyal projeleri önemsiyor ve aktif rol oynuyoruz. Fidan dikimlerinin en önemlisi yakın zamanda Ali Dağında başlıyor." dedi.

Başkan Palancıoğlu, hem fidanları toprakla buluşturduklarını hem de farklı dünya görüşünden vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlatarak, "Fidan dikimiyle farklı görüşlerden, farklı etnik gruplardan insanlarımızla birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum. Ülkemizin sıkıntılı olduğu günlerde hep beraber el ele verip kenetlenmemiz oldukça önemli. Bu nedenle Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, dikilen fidanların da birliğimizi sonsuza kadar sürdürmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

İÇEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Emin Şahin ise, önemli bir yolun başında olduklarını belirterek, "Topraklarımıza olan borçlarımızı ödemek için yola çıktık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidanların toprakla buluşmasına destek veren kişi ve kurumlara Başkan Palancıoğlu tarafından plaket verildi.

Törenin sonunda mangalda hazırlanan sucuk ekmekler ikram edildi.
Kaynak: İHA