Edirne'de Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi Açıldı

Edirne Belediyesi Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Geçtiğimiz yıl Edirne İl Özel İdaresinden takas karşılığında Edirne Belediyesine geçen Eski Vali Konağı, kadın merkezi olarak düzenlendi.

Dilaverbey mahallesi Kaleiçi semtinde bulunan merkezin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, merkezde kadınların ihtiyaç duyduğu birçok birimin bulunduğunu belirtti.

Merkeze Edirne’nin ilk kadın milletvekili Dr. Fatma Şakir Memik’in ismini verdiklerini belirten Gürkan, kadınların hayatın her alanında daha ön sıralarda yer alması gerektiğini söyledi.

Açılışın anneler gününe denk gelmesinden dolayı da mutlu olduklarını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

''Annelere adanmış bu güzel günde bir aradayız. Bugün Edirne’de Zübeyde Hanım, Özgecan Kadın Merkezleri’nden sonra üçüncü kadın merkezimizi açıyoruz. Dünyanın bütün annelerinin elini öpüyorum. Sakın geri planda kalmayın, ikinci plana düşmeyin, bu inanıyorum ki bugün 3’üncüsünü açtığımız kadın merkezlerimiz, evlerinden dışarıya çıkamayan kadınlar için de bir umut olacak. Burada birçok birimi bir arada buluşturuyoruz. Psikoloğu, hukukçusu ve diğer faaliyetler de olacak. Ama Edirne’nin en kimlikli binalarından birisi. Edirne Vali Konağı, kadınlarımızın hizmetinde.''

Gürkan’ın konuşmasının ardından merkezin açılış kurdelesini açılışa katılan kadınlar hep birlikte kesti.

Açılışa, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, belediye meclis üyeleri ve kadınlar da iştirak etti.

Kaynak: AA