Moody's Güney Afrika'nın Notunu Korudu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Güney Afrika'nın notunu 'Baa2' de teyit ettiğini ve görünümünün 'negatif' olduğunu duyurdu.

Moody's'ten yapılan açıklamada, ülke notunun teyidine gerekçe olarak, Güney Afrika'nın uzun yıllardır zayıflayan ekonomisinin 2016-2017 bütçe ve mali planlaması sayesinde denge kazanacağı ve hükümetin borcunu azaltacağı öngörüsü gösterildi.

Açıklamada, ülkedeki siyasi gelişmelerin 'karışıklığa neden olduğu' vurgulanırken, yine de bunun Güney Afrika kurumlarının gücünün bir kanıtı olduğuna dikkat çekildi.

'Negatif' görünümle ilgili olarak da ülkede güven sağlayacak ve özel sektörün yatırımını artıracak yapısal ve hukuki reformların yapıldığı belirtilen açıklamada, bunların uygulamaya geçmesiyle ilgili risklerin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Güney Afrika ekonomisinin kademeli olarak güçleneceğinin beklendiği ifade edilirken, ülkede elektrik arzının daha istikrarlı bir seviyeye ulaştığı ve grev nedeniyle kaybolan iş günlerinin de ciddi oranda azaldığı bildirildi.

Yüksek enflasyon görünümünün daha yumuşak olmasının, Güney Afrika Merkez Bankasının bu yıl faiz oranlarını daha az artıracağına işaret ettiğinin kaydedildiği açıklamada, azalan sert mali sıkılaştırma politikalarının ülke ekonomisinde büyümeyi destekleyeceği yorumuna da yer verildi.

Kaynak: AA