AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından, Mayıs Ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti 22.ve 23. Dönem Giresun Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Ali Temur, 22. Dönem Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, ilçe ve belde teşkilat mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, “İnşallah bundan sonra şehit haberi almayız. Hiçbir anamız ağlamaz. Ama bu demek değildir ki bu terör belasının kökü kazınana kadar bu ülke topraklarından en son ferdi atılana kadar veya etkisiz hale getirilene kadar mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu da böyle biline. Son bir ay içerisinde Bartın’da teşkilat faaliyetlerimizle ilgili birçok çalışmalarımız oldu. İl başkanları toplantısına katıldık. Vekilimizin ziyaretleri de oldu. Değişik kamu kurum ve kuruluşlarımızın ziyaretleri devam ediyor. Son bir aylık çalışmalarımızın yanında tabi ki vatandaşlarımızla buluşmalarımız da var. Her noktada esnaf olarak vatandaş olarak sivil toplum örgütü olarak buluşmalarımız var. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şöyle konuştu: “AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti bir dava hareketidir. AK Parti’nin kökleri 2001 yılı değil medeniyetimize dayanır. Selçuklulara, Osmanlılar, Cumhuriyetin kuruluşuna, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonraki milletimizi temsil eden ana siyasi damarı temsil eder. AK Parti milletin temiz vicdanının sesidir. İktidarda milleti temsil eder. Milletin düşündüklerini seslendirir. Milletimizin taleplerini yerine getirir. AK Parti milletin ta kendisidir.”

Dokunulmazlık konusuna da değinen Milletvekili Tunç, şöyle devam etti: “Dokunulmazlıklar konusunu önemsiyoruz inşallah o süreci atlattıktan sonrada Türkiye AK Partinin yeni kongresiyle birlikte yeni anayasa çalışmaları yeniden gündeme gelecek ve ülkeyi sivil bir anayasaya kavuşturacağız. Bu anayasada en önemli husus, hükümet sistemiyle ilgili husustur. Türkiye’de parlamenter sıkıntıları hep yaşadık. Başkanlık sistemini de önemsiyoruz. Başkanlık sistemi geldiğinde diktatörlük gelecek diyenlere şunu söylüyoruz, başkanlık sisteminde de 5 yılda bir seçim olacak, başkanın icraatlarını beğeniyorsak devam edeceğiz beğenmiyorsak devam etmeyeceğiz çünkü demokrasi budur. Biz asıl demokratik sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Başkanlık sistemini daha önceki yıllarda da Erbakan savunmuştu, Türkeş savunmuştu, Özal savunmuştu bizde bunu savunuyoruz. Bu bir rejim meselesi değildir. Rejimin adı cumhuriyettir, Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik, sosyal bir hukuk devlettir. Anayasanın değişmez dört maddesi vardır bizim bu dört maddeyle bir problemimiz yoktur. Halkımızın kafasını çalıştırmaya çalışıyorlar, başkanlık sistemi, Cumhuriyet sistemine daha uygun bir sistemdir.”

Konuşmaların ardından İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA