Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü Etkinliği Düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anneler günü nedeni ile Antikkapı Restaurant’ta anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü Etkinliği Düzenledi
Etkinliğe 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için kentimize gelen yabancı çocukları evlerinde misafir eden anneler, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara korucuyu annelik yapanlar ve 81 ilden gelip Kocaeli’nde yaşamını sürdüren anneler katıldı.

Etkinlite konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, anneliğin Hayatta emekliliği olmayan tek meslektir olduğunu ifade etti.

Anneler günü etkinliğine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Dr. Hasan Aydınlık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve yaklaşık 700 anne katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, toplum olarak çok şanslı olduğumuzu ifade ederek, ”Kendisinin olmayana dahi annelik yapacak kadar yürekli annelerimiz var. Merhamet pınarlarınız öylesine coşkun ki, dünyanın bütün çocuklarını kucaklasanız yine tükenmez. İyi ki varsınız. Anne öyle bir liman ki, Bu dünyadan göçmüş olsa dahi Varlığını üzerimizden eksik etmiyor. Her sıkıntımızda yine tek sığınağımız oluyor. Ne kadar yaş alsak alalım, Bir gerçek var ki annemizin gözünde hep çocuğuz. Sizler için de yavrularınız öyle olacak. Hayatta emekliliği olmayan tek meslektir annelik. Zaten de emekli olmayı istemeyeceğiniz, dünyanın en keyifli mesleğidir” dedi.

Programda Kocaeli’de yaşayan anneler yakalarına kırmızı ve beyaz kurdele takarak, birlik ve beraberliğe vurgusunu ortaya koydu. Kocaeli Büyükşehir Belediysie konservatuarının eğitmenleri ise gecede Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği konseri verdi. Düzenlenen yemekte Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, anneler günün kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, cennetin anaların ayakları altında olduğunu ve tüm annelerin kutsal olduğuna dikkat çekti.
Kaynak: İHA