Gaziantep Kitap Fuarı Açıldı

TÜYAP Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen Gaziantep Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki açılışta konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmetle anarak, yaralılara acil şifa dilediğini kaydetti.

Gaziantep’in Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğuna vurgu yapan Aladağ, insanoğlunun en büyük icadının yazı olduğunu belirtti. Kentin kültür, sanat ve kitaplarla arasını güçlendirmesi gerektiğine işaret eden Aladağ, şehirde kütüphane sayısının artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da Gaziantep’in müteşebbis bir şehir olduğunu belirterek, her konuda ortak akılla hareket ettiğini ve Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi.

Okumanın önemini anlatan Tolay, 'Okumak cahillikten uzaklaşmanın ilk adımıdır. Dinimizin ilk emri 'oku'dur. Okumak bizleri bir araya getirir, aynı doğruları görmemize yardımcı olur. Okumanın aynı zamanda insanları, ülkeleri, kültürleri, medeniyetleri birleştirdiğini biliyoruz. Okudumuzda öğreniriz. Kitaplar pusula gibi yeni dünyaların kapısını açar, yön verir' dedi.

Gaziantep'in birçok kültürü bağrında beslediğini ve yaşattığını vurgulayan Tolay, kitap fuarının önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek devam edeceğini umduğunu kaydetti.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, rahatsızlığı nedeniyle fuarın açılışına katılamayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. İlk kez düzenlenen kitap fuarı nedeniyle kentte bulunduklarını ifade eden Alagöz, 'Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in daveti ve büyük destekleriyle düzenlemekte olduğumuz fuarımız Gaziantep Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi odası ile Borsamızın katkılarıyla bugün sizlerle buluşuyor.' diye konuştu.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak bu yıl itibariyle Gaziantep’te kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarına işaret ederek, 'Öncelikli amacımız Gaziantep’te marka haline gelmiş fuarların niceliğini ve niteliğini artırmaktır. Türk fuarcılık sektörünün lider kuruluşu olarak üstlenmiş olduğumuz sorumluluğa bu noktada çok büyük önem veriyoruz.' dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da TÜYAP'ın Gaziantep’te kitap fuarı düzenlemekte geç kaldığını söyledi.

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep’in tanınması gerektiğini anlatan Coşkun, şehrin sosyal barışı tesis ve iç barışı temin ettiğini belirtti. Gaziantep’te üretilen kitapların 180 ülkeye satıldığını bildiren Coşkun, gün içerisinde bir saatin mutlaka kitap okumaya ayrılması gerektiğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından protokolün kurdelayı kesmesiyle fuar açıldı.

Gaziantepli yazar Ahmet Ümit'in da katıldığı açılış törenine çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Kaynak: AA