'Kabuğuna Çekilmeyen İnsanların Hikayesi'

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 'Bünyamin', yarın izleyiciyle buluşacak. Yönetmen Gözelekli: 'Tam herşey bitti dendiğinde, insanlara ikinci şansın verildiğinin altını çiziyoruz' Oyuncu Yeltan: 'Senaristi de çekimlerin içinde tuttular ve bu beni çok heyecanlandırdı. Projesi gerçekleştiğindeki ışığı gözlerinde görebilmek çok mutluluk vericiydi'

MUSA ALCAN - Yönetmen Serdar Gözelekli, 'Bünyamin çok ilginç bir film oldu gerçekten. Örneğini veremiyorum. 'Neye benziyor?' diye soruyorlar ama cevabı yok. Absürtlüğün içinde ayakları yere basan bir hikaye.' dedi.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan 'Bünyamin', yarın 'TRT Ev Sineması' kuşağında izleyiciyle buluşacak.

Filmin yönetmeni Serdar Gözelekli AA muhabirine yaptığı açıklamada, başrollerini Serkan Ercan, Görkem Yeltan'ın paylaştığı filmin çekimlerinin yaklaşık 1 ay sürdüğünü, genç ve keyifli bir ekiple çalıştıklarını söyledi.

Senaristin genç yaşına rağmen algılarının çok açık olduğunu ve gelecek vaat ettiğini aktaran Gözelekli, senaryoyu okuduğunda çok heyecanlandığını anlattı.

Filmi, 'Hayal' karakteri üzerine kurduklarını kaydeden yönetmen şöyle konuştu:

'Bünyamin'de, çok yapılmış bir konu olan, 'bir yazarın yazdığı hikayedeki karakterin canlanması' üzerine gidiliyor. Biz bunu bambaşka bir şekilde işledik. Absürte ve Amerikan klişelerine dayadık. İzleyici kendisinden çok şey bulacak. Hayal, hiçbir işi yolunda gitmeyen, yeni boşanmış, çocuğunun velayetini üzerine alamayan, depresyonda bir karakter. Hayata tutunmaya çalışıyor ve bu arada karşısına Bünyamin çıkıyor. Hayal de Bünyamin'le beraber kendi kendine rehabilite oluyor.'

Serdar Gözelekli, izleyicinin sürpriz bir finalle karşılaşacağını belirterek, 'Film, Hayal'in ayakta kalma mücadelesi gibi biraz. Tam herşey bitti dendiğinde, insanlara ikinci şansın verildiğinin altını çiziyoruz. Bünyamin çok ilginç bir film oldu gerçekten. Örneğini veremiyorum. 'Neye benziyor?' diye soruyorlar ama cevabı yok. Absürtlüğün içinde ayakları yere basan bir hikaye. Vazgeçmeyen insanların hikayesi. Hayal karakterini baz alırsak, kabuğuna çekilmeyen insanların hikayesi diyebiliriz.' ifadelerini kullandı.

Filmde yazar 'Hayal' karakterini canlandıran Görkem Yeltan ise TRT TV Filmleri Projesi'nin, yeni senaristleri piyasaya kazandırmak ve onların eserlerini hayata geçirmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

- 'Ortak dili oluşturmakta kolaylık yaşadık'

Yeltan, yapımcıların çekimlerle yakından ilgilendiğinden bahsederek, 'Senaryoyu okuduğumda çok hoşuma gitti. Çünkü şu anda üniversitede okuyan senaristimiz, aynı zamanda yurtta kalırken böyle bir senaryo yazmış. Senaristi de çekimlerin içinde tuttular ve bu beni çok heyecanlandırdı. Onu sette görmek, projesi gerçekleştiğindeki ışığı gözlerinde görebilmek çok mutluluk vericiydi. Senaristin kurguladığı şey, bir yazarın hikayesindeki karakteri karşısında bulması. Bu senaryo, yönetmen ve ekipteki diğer insanların da titiz çalışmasıyla daha da zenginleşti.'

Kendisi de senaryolar, şarkı sözleri ve kitaplar yazan Yeltan, filmin komedi unsurları da içerdiğini bildirerek, 'Hayal'in, yaşamıyla ilgili, çocuğuyla ve ayrıldığı eşiyle ilgili problemleri var. Maddi sıkıntılar çekiyor. Gerçek hayat onu çok sıkıştırıyor. Biraz da sığındığı dünya burası aslında. Benim de uzak olmadığım bir alan. Her rolü aldığımızda, işimiz gereği içine gireriz. Ben genelde rolümü çalışırken, önceki ve sonraki hikayesini kendim yazarak doldurmaya çalışırım. Yönetmenimiz de yapımcılarımız da yazan insanlar. Dolayısıyla ortak dili oluşturmakta kolaylık yaşadık.'

Fantastik türündeki 'Bünyamin'in senaryosu, 1995 doğumlu genç senarist Nurhan Elif Özer'e ait.

Serkan Ercan'ın 'Bünyamin' karakterini canlandırdığı filmde, Funda Güray, Deniz Karaoğlu ve Hikmet Karagöz de rol alıyor.

Kaynak: AA