Geleceğin Tekstil Ürünleri İzmir'de Sergilenecek

İzmir Fransız Kültür Merkezi, bitki, çam, okaliptüs, soya fasulyesi, kahve ve petrolün tekstil dünyasındaki kullanımını gösteren FuturotextilesMIX sergisini 27 Mayıs'ta İzmirlilerle buluşturacak.

İzmir Fransız Kültür Merkezi, geleceğin tekstil ürünleri olarak gösterilen bitki, çam, okaliptüs, soya fasulyesi, kahve ve petrolün tekstil dünyasındaki kullanımını gösteren 'FuturotextilesMIX' sergisini 27 Mayıs'ta İzmirliler ile buluşturacak.

Fransız Kültür Merkezi açıklamasına göre, daha önce Buenos Aires, Milano, Şanghay gibi tekstil sektöründe önemli yeri olan kentlerde düzenlenen sergi, 27 Mayıs-25 Haziran arasında Kültürpark Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ziyarete açılacak.

Küratörlüğünü İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David'in yaptığı sergide, bitki, çam, okaliptüs, bambu, soya fasulyesi ve kahvenin yanı sıra petrol ürünlerinden, plastik su şişelerinin dönüşümünden elde edilen kumaşlarla üretilen tekstil ürünleri yer alacak.

Sergi, tekstilin sadece giyim amaçlı olmadığını, mimariden sanata, inşaattan tıp sektörüne ve dekorasyona kadar geniş bir kullanım alanına hitap ettiğini gösterecek. Geri dönüşüm ürünleriyle elde edilen tekstil ürünlerinin faydasını gözler önüne serecek sergi, çevreci yatırımlara dikkati çekecek.

Sergi kapsamında Belçikalı moda tasarımcısı Kristian Von Forselles’in hazırladığı özel gelinliğin yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü öğrencileri de led ışıklı bir gelinlik tasarladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Futurotextiles sergisini İzmirlilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

David, sergide Fransa'nın yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden tekstil örneklerinin yer aldığını işaret ederek 'Sergimizin bir diğer amacı kaynakların gittikçe azaldığı dünyamızda, geri dönüşümle elde edilen tekstil ürünlerinin geleceğimiz için önemini ve faydasını göstermektir' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA