Mamak'ta 68 Konut Daha Hak Sahiplerine Dağıtıldı

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, daha önce kuraya dahil edilmeyen zemin katlarda bulunan daireler, hak sahiplerinin talebi üzerine kura yöntemiyle dağıtıldı.

Mamak'ta 68 Konut Daha Hak Sahiplerine Dağıtıldı
Mamak Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 68 konutun kura çekim törenine, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yunus Aluç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı İbrahim Hayri Korkmaz ve hak sahipleriyle yakınları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Seymen Ekibi’nin gösterileriyle başlayan törende, 55 adet 100 metrekarelik ve 13 adet 120 metrekarelik toplam 68 konut noter huzurunda yapılan kura çekim yöntemiyle sahiplerine verildi.

"14 MAHALLEYİ KAPSAYAN PROJEYİ, 11 ETAP HALİNDE YÜRÜTMEKTEYİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, törende yaptığı konuşmada Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bildi verdi. Gökşin, "14 mahalleyi kapsayan projeyi, 11 etap halinde yürütmekteyiz. Zeminde yaklaşık 13 bin 500 gecekondu var. Bugüne kadar 8 bin 893 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlandı" dedi.

Uzlaşma işlemlerinin yoğun olarak birinci, dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci etaplarda devam ettiğini belirten Gökşin, şunları söyledi:

"Burada yer alan yaklaşık 14 bin 932 adet gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Birinci etap kapsamında üretilen 485 adet 80 metrekarelik, bin 258 adet 100 metrekarelik ve 417 adet 120 metrekarelik olmak üzere 2 bin 160 adet konutun kurası çekilmiştir. Altıncı etap kapsamında üretilen 254 adet 100 metrekarelik ve 126 adet 120 metrekarelik olmak üzere geçtiğimiz Kasım ayında 380 adet konutun da kurasını çekmiştik.

Yeni Mamak 7 milyon metrekarelik alanıyla uygulanmakta olan en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Gecekondu anlaşma oranımız yüzde 66’yı bulmuştur. İnşallah gayemiz bu oranı yüzde yüze çıkarmaktır. Amacımız herkesle anlaşıp, kimseyi mağdur etmeden, sağlıklı ve huzurlu bir dönüşümü sağlamaktır."

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, kurada adı çıkan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Akgül, projenin yürütülen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA