Kula'nın 15 Yıllık Alt Yapısına Maski Eli Değdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın alt yapı sorunlarını bir bir ortadan kaldırıyor.

Kula'nın 15 Yıllık Alt Yapısına Maski Eli Değdi
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün il genelinde sürdürdüğü alt yapı çalışmaları kapsamında Kula’da bulunan Mevlana, Mahmut Dede, Yunusemre ve Tabdukemre Caddeleri ile iç sokaklarda toplam 3 bin 310 metrelik yağmur suyu hattı döşedi. MASKİ’nin çalışmalarıyla birlikte yağmur suyu hattına kavuşan Kula’da, yağışlı havalarda meydana gelen olası taşkınların önüne geçilerek, ilçenin 15 yıldır kullanımda olan alt yapısının çıkardığı sorunlar ortadan kaldırıldı.

MASKİ’DEN YERİNDE İNCELEME

Kula’da gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hasan Patel de bölgeye giderek yakından takip ettiler. Yapılan çalışmaları inceleyen MASKİ yetkilileri, bordür taşlarının döşenmesinin ardından montajı yapılacak olan kanalizasyon bacası ve yağmur suyu ızgaralarını kontrol ettiler.

KANALİZASYON HATLARI ARTIK DAHA SAĞLIKLI

Bölgedeki yağmur suyu çalışmaları ve incelemelerle ilgili bilgi veren Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Bölgenin 15 yıllık kanalizasyon hattı, yağmur suyu ile birleşik olarak çalışıyordu. Kentsel gelişmeyle birlikte hat daha fazla ihtiyaca hitap etmek zorunda kaldı ve bu da hattın sağlıklı işlemesi için sorun oluşturuyordu. Biz de, ayrık kanalizasyon sistemine uygun olarak gerçekleştirdiğimiz işlemlerle önceden atık sular ile tek bir kanalda toplanan yağmur sularını, ayrı bir hat üzerinden yerleşim yerlerinden uzaklaştırılarak derelere deşarj ettik” dedi.

Kaynak: İHA