Çamlıhemşin Kent Merkezi Yenilenecek, İlçenin Çehresi Değişecek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Çamlıhemşin Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Çamlıhemşin Kent Merkezi Yenileniyor Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Çamlıhemşin Kent Merkezi Yenilenecek, İlçenin Çehresi Değişecek
Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerinin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında desteklenecek olan projenin sözleşmesi DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu tarafından imzalandı.

Proje ile eski binaların yöreye özgü mimariye uygun olarak yeniden dizayn edileceğini ifade eden Başkan Haşimoğlu, “Çok özel Çamlıhemşin’in çok özel bir projesine verdikleri destekten dolayı Çetin Bey’e teşekkür ediyorum. Fırtına Vadisi gerçekten çok özel ve farklı güzellikleri olan bir doğa harikası. Bölgemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olarak 1950’li yıllarda yapılan binaları acil olarak günümüz şartlarına uyumlu hale getirmemiz gerekiyordu. DOKA tarından desteklenecek proje ile Çamlıhemşin önemli bir kazanım elde edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sadece Türkiye’de değil Dünya’da da önemli bir turizm destinasyonu olan Fırtına Vadisi’nin altyapı çalışmaları açısından daha da ileriye götürülmesi gerektiğinin altını çizen Genel Sekreter Kaldırım ise proje ile yılda bir milyona yakın turist ağırlayan Çamlıhemşin ilçesinin çehresinin değişeceğini söyledi.

Kaldırım, “Fırtına Vadisi, Dünya’da görülmesi gereken muhteşem ve çok önemli bir destinasyon. Başkanımız, göreve geldikten sonra özgün ve yöresel mimarinin bölgemize yansıtılması konusunda önemli bir proje ortaya koydu. Bu projeye destek vermekten son derece memnunuz. Yapılacak çalışmayla ilçede ki binalar yöreye özgü mimariyle revize edilecek. Projenin bittiğinde bölge turizmi için çok olumlu faydalar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA