Matematiği Seviyorum Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor projesi kapsamında merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitim-öğretimde bulunan ortaokulların katılımıyla gerçekleştirilen “Matematiği Seviyorum” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Matematiği Seviyorum Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
Dereceye giren 5, 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerine ödüllerinin verilmesi dolayısıyla Selim Dursunoğlu Anadolu İmamhatip Lisesi konferans salonunda tören düzenlendi.

Matematik Öğretmeni Elif Saygılı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından yarışmayı düzenlenmesinde görev alan matematik öğretmenleri ve başarılı okulların müdürleri plaketle ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilere de, Ardahan Valisi Deniz ve diğer protokol üyeleri tarafından diz üstü bilgisayar, bisiklet, tablet bilgisayar ve satranç takımı gibi çeşitli hediyeler verildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, ‘Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor’ projesinin önemine değinerek, “Bu projeyi önemsiyoruz. İlimizin geleceği açısından çok önemli bir proje. Eğitimde başarıyı yakalamadan bizim mesafe almamız mümkün değildir. Bu konuda hepimizin ortak bir mücadele vermesi lazım. Ardahan eğitimde Nitelik Kazanıyor projesiyle bu mücadeleyi başlattık ve öyle umuyorum ki Ardahan’da birkaç yıl içerisinde eğitim anlamında önemli bir sıçrama yaşanacak. Bu yarışmayı organize eden matematik öğretmenlerimiz başta olmak üzere gönlünü ortaya koyan bütün öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törenin ardından Vali Deniz, öğrenciler ve katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA