Arpaçay'da 11 Köyde ´Köy Konağı Ve Taziye Evi Projesi´ İnşaatı Başladı

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından projelendirilen ve geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan, ‘11 KöyE Köy Konağı ve Taziye Evi Projesi’nin yapımına başlandı.

Arpaçay'da 11 Köyde ´Köy Konağı Ve Taziye Evi Projesi´ İnşaatı Başladı
Değirmenköprü Köyü’nde ‘11 KöyE Köy Konağı ve Taziye Evi Projesi’ için temel atma tçreni düzenlendi.

Temel atma törenine, Kaymakam Lokman Önder, Belediye Başkanı Erçetin Altay, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Emrah Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Cengiz Çobanoğlu ve Nedi Ekinci, Birlik Müdürü Umut Solmaz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje Kapsamında, Akmazdam, Aydıngün, Bozyiğit, Çanaksu, Değirmenköprü, Güvercin, Karakale, Karaurgan, Kuyucuk, , Kıraç, Küçükçatma köylerine Köy Konağı ve Taziye Evi yapılacak. Proje bittiğinde toplamda 30 köyün taziye evi ihtiyacı karşılanmış olacak ve vatandaşların önemli bir sorunu ortadan kaldırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Lokman Önder, Köy evlerinin bölgemizde önemli bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle kış aylarında cenazelerde vatandaşların ihtiyacını karşılaması sebebiyle büyük bir öneme sahip olan bu binaların öncelikli olarak bitirilerek hizmete açılmasını amaçladıklarını belirtti.

Önder, Köy konaklarının aynı zamanda köyde yaşayan vatandaşlar için sosyal bir mekan olduğunu ifade ederek, kültürel aktivitelerin, aşıklar gecelerinin, köy toplantılarının ve düğün-nişan gibi organizasyonların da burada yapılabileceğini kaydetti.

Daha sonra köy konağı ve taziye evlerinin temeli atıldı. Temel atma töreninin ardan Kaymakam Lokman Önder, köylülere köy evlerinin hayırlı uğurlu olmasını dileğinde bulunarak bölgeden ayrıldı.
Kaynak: İHA