Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu

SAÜ İlahiyat Fakültesi'nde 1415 Mayıs'ta düzenlenecek sempozyumda, 'Gençliğin gelişimi ve problemleri karşısında din görevlileri' konusu ele alınacak.

Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu, 14-15 Mayıs'ta Sakarya'da düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği (YECDER), İl Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin işbirliği ile gerçekleştirilecek sempozyumda, 'Gençliğin gelişimi ve problemleri karşısında din görevlileri' konusu değerlendirilecek.

Sempozyum kapsamında, 'Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları ve gençliğe yönelik faaliyetleri, gençliğin inşasında camiler ve bu yaş grubundakilerin camilere ilgisinin artırılması, üniversite gençliği, din ve sosyal hayat, gençliğin inşasında Kur'an kursları, yaygın din eğitiminde rehber olarak din görevlileri, gençliğin din eğitiminde güncel problemler, gençlik, inanç ve din' konuları ile hafızlık eğitimi, din görevlilerinin rehberlik fonksiyonu ve aktüel örnekler ele alınacak.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki sempozyuma, Türkiye, Avrupa ve İslam ülkelerinden akademisyenler, eğitim sürecinde aktif rol üstlenen bürokrat, öğretmen ve din görevlileri, resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce, yaptığı açıklamada, toplantı ile Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları içerisinde bulunan konuları akademik çerçevede değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Başta din görevlileri olmak üzere gençlik faaliyetlerine rehberlik edecek bilimsel verileri ortaya koymak, gençliğin dini problemlerine çözüm üretme noktasında din görevlilerinin fonksiyonuna vurgu yapmak ve konuyla ilgili tecrübeleri ortaya koymayı istediklerini vurgulayan İnce, 'Bunların yanında gençliğin dini hayatı, din eğitim kurumlarının gençliğin inşasındaki rolleri, gençliğin güncel dini sorunları ve bunların çözüm önerileri ele alınacaktır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA