Kınalı Elleriyle Asker Olacağı Günü Bekliyor

Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yapacak olan zihinsel engelli Ali Çakıcı için asker düğünü düzenlendi.

Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yapacak olan zihinsel engelli Ali Çakıcı için asker düğünü düzenlendi.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde yaşayan Çakıcı ailesi, 20 yaşındaki engelli çocukları için asker düğünü yaptı.

Baba Hasan Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'ta İl Jandarma Alay Komutanlığınca temsili askerlik töreni düzenleneceğini, oğulları Ali’nin de bu törene katılacağını söyledi.

Bir gün bile olsa oğullarının yapacağı askerlikten dolayı gururlu olduklarını ifade eden anne Gülfiraz Çakıcı da 'Oğlum Ali, doğuştan özürlü olsa da Rabbimin bize verdiği bir nimettir. Bu nimetimizle gurur duyuyoruz. Rabbime binlerce şükürler olsun. Kimse kaderini kendisi yazamıyor. Rabbimin emri bu şekildeymiş. Bize de bu emre itaat etmek düştü. Bizim kültürümüzde askere gönderilen evlat için kına yakılır. Ben de Alimi bir günlük temsili askerlik törenine kınalı göndermek istedim. Düzenlediğimiz bu törene ise tüm akraba, eş ve dostlarımızı davet ettik.' diye konuştu.

Bir günlük temsili askerlik yapacak olan Ali'ye, asker elbisesi giydirilerek ellerine kına yakıldı.

Kına yakılmasından sonra Ali, ailesi ve davetliler halaylar çekip oyunlar oynadı.
Kaynak: AA