Görme Engellilerin Diksiyon Kursunda 'Tekerlemeler' İle İmtihanı
Topluma Hizmet dersi kapsamında Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesinde düzenlenen diksiyon kursuna katılan üniversite öğrencileri ve görme engelli kursiyerlerin tekerleme söylemleri esnasında renkli ve neşeli anlar yaşandı.

Atacan, “Eğitim Fakültesinde okuyan üniversite öğrencilerimiz her zaman bizimle beraberler. Sağ olsunlar arkadaşlarımız bizim bütün etkinliklerimize katılıyorlar. Bizler bazen zor anlarımız oluyor. İnsanlara ihtiyaç duyduğumuz anlar oluyor. Üniversite öğrencilerimiz bu zor anlarda bizimle beraberler. Bunun dışında derneğimiz üyelerinde sınavlara hazırlanan arkadaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Yine derneğimizde düzenlenen kurslarda arkadaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Yine diksiyon kursumuzda da bizimle beraberdiler ve tekerleme söylemleriyle bizlere yardımcı oldular. Tekerlemeleri doğru telaffuz etmemizde büyük katkıları oldu. Dernek adına kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
“Kocatepe Üniversitesinde öğrenim gören öğrenci arkadaşlarımız bizlere her zaman destek oluyorlar” diyen Dernek Başkan Yardımcısı Hakan Erdoğan da, diksiyon dersinde yaşanan renkli anların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
“İLK BAŞTA TEKERLEMELERDE BİZDE ZORLANDIK”
Eğitim Fakültesinde öğrenim gören Tuğba Özdemir, Altınokta Körler Derneğinde düzenlenen her türlü etkinliklere ve kurslara katıldıklarını belirtti.
Altınokta Körler Derneğinin artık bir gönüllüsü olduğunun altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:
“Yaklaşık iki haftadır görme engelli ağabeylerimizle beraber diksiyon kursuna katılıyoruz. Onlarla birlikte biz de hocamızdan güzel şeyler öğrendik. Yazı materyallerin söylenmesi konusunda bizler suflör olduk. Özellikle tekerlemeler bölümünde onlarla birlikte biz de söyledik. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olduk. Açıkça söylemek gerekirse ilk başlarda tekerlemeler konusunda biz de zorlandık. Sonradan söyleye söyleye kendimizi geliştirdik. Bu söylemler esnasında çok renkli ve neşeli anlar yaşadık. Görme engelli ağabeylerimizle çok güldük, çok eğlendik. Bu anlarda güzel kaynaşma anlarıydı. İnşallah derneğin diğer etkinliklerine katılmaya devam edeceğim” diye konuştu.
