CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu: '(Terör saldırıları) HDP'li politikacılar da bizi dinlemediler. HDP'nin de yöntem yanlışlığından vazgeçmesi lazım. Sözümüzü elinde silah olanlara dinletemedik. Sorunun çözümü için Mecliste hukuk içerisinde geniş bir mutabakatla yeni bir mekanizma oluşturulması lazım'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör saldırılarına ilişkin, 'HDP'li politikacılar da bizi dinlemediler. HDP'nin de yöntem yanlışlığından vazgeçmesi lazım. Sözümüzü elinde silah olanlara dinletemedik. Sorunun çözümü için Mecliste hukuk içerisinde geniş bir mutabakatla yeni bir mekanizma oluşturulması lazım.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Tanrıkulu, valiliği ziyaret ederek, Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Tanrıkulu, basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşmenin ardından Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanlığına geçti. Başkan Alican Ebedinoğlu ile görüşen Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada, yarın 5 Nisan Avukatlar Günü'nün kutlanacağını anımsatarak, yarın bu vesile ile geçen yıl 28 Kasım'da Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması yaptığı sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin anılacağını söyledi.

Yaşanan terör olaylarına değinen Tanrıkulu, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu belirtti.Tanrıkulu, Diyarbakır ve bölgenin yaşanan olaylardan büyük oranda etkilendiğini ifade ederek, başından bu yana bu işin izleyicisi olmadıklarını savundu.

Tanrıkulu, 'Müdahili olmaya çalıştık. İkaz etmeye çalıştık. Sorunla ilgili olan herkesi uyarmaya çalıştık. 'Bu yöntemlerle Türkiye'nin bu meselesi çözülmez' dedik. Ancak HDP'li politikacılar da bizi dinlemediler. HDP'nin de yöntem yanlışlığından vazgeçmesi lazım. Sözümüzü elinde silah olanlara dinletemedik.' dedi.

'Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için ne yapmak lazım?' sorusunu yönelten Tanrıkulu, amaçlarının telafi etmek, dayanışma göstermek ve uyarmak olduğunu belirtti.

Tanrıkulu, 'Seyirci olmadan müdahil olarak yer almak. Bunu için burdayız. Aktörler çözüm sürecinde silahların bırakılmasında önemlidir ancak sorunun çözümü için Mecliste hukuk içerisinde geniş bir mutabakatla yeni bir mekanizma oluşturulması lazım' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA