'Maceracı' paralel yapıyı anlattı

17 yıl Fetullah Gülen grubunda çalışan Murat Yeni, paralel yapıyı anlattı.

'Maceracı' paralel yapıyı anlattı
'Maceracı' paralel yapıyı anlattı
Zaman Gazetesine röportaj veren Murat Yeni meşhur 'maceracı' ' Tam 17 yıl Hizmet Hareketi'nin içinde kaldım. Ve son olarak ortaya çıkan olaylardan sonra Hizmet Hareketi'nin gerçek yüzünü gördüm 'dedi.

Paralel yapının darbe girişiminde bulunduğunu ifade eden Yeni '17 / 25 Aralık başarılı olsa idi büyük bir kaosla Türkiye en az 50 yıl geriye giderdi. Paralel yapının istediği tek şey kargaşa idi. Ve 2 yıldır masum insanları kullanarak yapmaya çalıştığı da o zaten. Lakin tek hesap edemedikleri bu milletin Sayın Cumhurbaşkanı'na olan büyük sevgi ve güveniydi.. Başaramadılar!' diye konuştu.

İŞTE O RÖPORTAJDAN BİR BÖLÜM;

FUAT AVNİ DENİLEN MİDE BULANDIRICI

Sonra Fuat Avni denen mide bulandırıcı ortaya çıktı. Sonra işler çığırından çıktı. Bir yıl boyunca tabanı ablukaya aldılar. Erdoğan Hizmet'i yok edecek, propagandası yapılırken, sabredin, dik durun sonunda Tayyip Erdoğan gidecek, dediler. Bize Erdoğan'ı devletin başında bir kişi olduğunu unutturdular. Anneler, babalar, herkes birbirine girdi. İnanmak istemedikleri, asla kabullenmek istemedikleri bir gerçek çıktı ortaya. Ben annemle, babamla, eşimle kavga ettim konuşmuyorum, bunun adı Hizmet oldu.

ÜSLUP NAMUSSA BUNLAR NAMUSSUZ

Fethullah Gülen hep şöyle söyledi: Üslup namustur, diye. Ben bunu sorguladım. Üslup namussa kim bunlar? O zaman bunlar namussuz. Anasını ağlatıyorlar. Hani vurana elsiz, sövene dilsizdi? Nerede bu söylemler?

Bu olaylar sırasında 'Üslup namustur' diye paylaşmaya başladım 15-20 kişi beğeniyor. Erdoğan'a sert sözler söylersen yüzlerce kişi beğenir oldu. Ben burada kopmaya başladım.

Mehmet Baransu, Emre Uslu, Gültekin Avcı'lar çıktı ortalığa. Kim bunlar, ne için çalışırlar? Hizmet'in tabanı ile konuşuyorum, herkes bu adamlardan sosyal medyadaki yazışmalardan çok ciddi rahatsız. Bize ne olur bu insanlara söyleyin, böyle şeyler yazmasınlar, diyorlardı.

'Maceracı' paralel yapıyı anlattı

'Dik durun' sözü ortaya çıktı. Ne demek bu?

'Dik durun' sözü tamamen Tayyip Erdoğan'a çakmak demek. İnsanlara bunu aşıladılar. Son dönemde küfretmek ağır sözler söylemek Hizmet oldu.

MİT TIR'larının içindekileri sen nereden biliyorsun? Sizin bu gizli işleri, devletin içindeki bilgileri nasıl biliyorsunuz? Biz Hizmet idik. Bunları nasıl biliyoruz? 17 / 25'ten, MİT TIR'larından onlara ne? Hani siz eğitim için çalışmıyor muydunuz? Ve sorgulamalar hızla arttı.

17 / 25 Aralık başarılı olsaydı ne olurdu?

17 / 25 Aralık başarılı olsa idi büyük bir kaosla Türkiye en az 50 yıl geriye giderdi.

Paralel yapının istediği tek şey kargaşa idi.

Ve 2 yıldır masum insanları kullanarak yapmaya çalıştığı da o zaten.

Lakin tek hesap edemedikleri bu milletin Sayın Cumhurbaşkanı'na olan büyük sevgi ve güveniydi.. Başaramadılar!

FETÖ LAFI CHP'NİNDİ…

Bu işler devlet ile hesaplaşma anlamına gelir.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN