CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu Açıklaması

'Cinsel taciz, kimlik, mezhep, bölgeyle ilgili bir konu değil'.

Çocuklara yönelik başta cinsel olmak üzere, her türlü istismar olaylarını araştırmak üzere kurulan komisyonun üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cinsel tacizin, kimlik, mezhep, bölgeyle ilgili bir konu olmadığını belirtti.

Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, araştırma komisyonunun ilk toplantısını dün yaptığını, muhalefetin, başkanlık divanında yer alma isteğinin iktidar tarafından reddedildiğini söyledi.

Çocuk istismarının, yeni ortaya çıkan bir durum olmadığına işaret eden Bekaroğlu, sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde, her dönem bu tür olayların görüldüğüne dikkati çekti.

Bekaroğlu, bu olayları azaltacak önlemler alınması gerektiğini ancak Türkiye'nin bunu yapmadığını, hassas bir konuyu bile siyasetin malzemesi haline getirdiğini ifade etti.

Türkiye'de çocukların bulunduğu yerlere bu tip eğilimli insanların girebilmesinin, tacizde bulunmasının tartışılması gerektiğini belirten Bekaroğlu, '(Kim, nerede yaptı, hangi ideolojik gruptan) olduğunu tartışmak değil. Bu iş, kimlik, mezhep, bölgeyle ilgili bir konu değil. Bu cinsel sapmalar, her toplum kesiminde görülebilir, bu insanlar çocukların bir arada olduğu yere giderler, kendilerini çok güzel saklarlar, çocukları taciz ederler.' diye konuştu.

Bekaroğlu, dünyada da bu tür olayların olduğunu, ancak kurumların şeffaf hale getirildiğini, denetlendiğini ve çalıştırılacak kişilerin araştırıldığını dile getirerek, 'Bu yurtlar yasa dışı. Kim, nasıl denetleyecek? Dindarlık ile gayriahlakiliğin yan yana yazılıyor olmasından son derece üzüldüm. İslam tarihinde, bugün olduğu kadar dindarlık otoriterlikle, yolsuzlukla, adaletsizlikle, yalanla, algı operasyonuyla, ayrımcılıkla, ahlaki erozyonlarla yan yana yazıldığını görmedim. AKP Hükümeti'nin 14 yıllık iktidarın sonucunda buraya varıldı.' iddiasında bulundu.
Kaynak: AA