Başiskele'de Şuyulandırma Çalışmaları Tamamlandı

Başiskele Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi, mahkemenin imarını iptal ettiği bölgelerde şuyulandırma çalışmalarını tamamladı.

Başiskele'de Şuyulandırma Çalışmaları Tamamlandı
Başiskele Yeniköy bölgesinde İdare Mahkemelerinin 2000’li yıllarda iptal ettiği imar uygulamalarını, Başiskele Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar Uygulama Birimi çalışmalarının tamamladı. Daha önce iptal edilen çalışmaların ardından yeniden yapılan şuyulandırma ile eski Yeniköy 5 numaralı imar uygulaması 320 bin metrekare alanda gerçekleşti. Bu alanda 250 parsel çözüme kavuştu ve 320 tapu sahibi tapularını aldılar. Aynı şekilde Yeniköy 9 numaralı imar uygulaması 320 bin metrekare alanda şuyulandırma çalışması tamamlanarak 300 parsel, 500 tapu sahiplerine ulaştı. Başiskele Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İmar uygulama birimi, kurulduğu günden bu yana Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın verdiği talimatlar doğrultusunda 18’nci madde uygulamaları kapsamında 21 milyon metrekare şuyulandırma çalışması yaptı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Başiskele’de daha önce yapılan şuyulandırma çalışmaları vatandaşlarımızı sıkıntıya düşürmekteydi. Ekiplerimiz ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde 2 bölgede 55 hektar alanda çalışma yaparak 550 parselde sıkıntılar çözüme kavuştu. Böylece 820 tapu sahibi vatandaşımızda mağduriyeti giderilmiş oldu. Vatandaşlarımıza yeni tapuları hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak: İHA