Davutoğlu'ndan Putin ve Obama'ya sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg ziyareti öncesi hava limanında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'ndan Putin ve Obama'ya sert tepki
Davutoğlu'ndan Putin ve Obama'ya sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın 'Türkiye ile sınırın kapatılması' konusunu konuşmasına sert tepki gösterdi. 

Sınırın kapatılması konusunda son sözü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin söyleyeceğini ifade eden Davutoğlu 'Nihai sözü sadece Türkiye söyler' dedi.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

SON SÖZÜ TÜRKİYE SÖYLER


ABD ve Rusya'nın bun anlamda yaptığı görüşmelerin bizim için bir kıymeti yoktur. Kendi aralarında her türlü görüşmeyi yapabilirler ama Türkiye sınırlarıyla ilgili nihai sözü sadece Türkiye Cumhuriyet Devleti söyler. Hiç bir başka ülkenin bu konuda hele hele kapalı kapılar arkasında bir yorum yapmasının bir anlamı da karşılığı da yoktur.

KİMSE HESAP SORAMAZ

Türkiye sınırları 5 yıldır süren bir iç savaşın, yıkım gerçekleştirdiği bir Suriye'de sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuştur ve şu anda Türkiye'nin misafir ettiği mülteciler göz önüne alındığında dünyanın Türkiye'ye teşekkür borcu vardır. Hesap sorma hakkı kimsenin olamaz.

TÜRKİYE SÖZ VERDİĞİNİ YAPAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg’a hareketi öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularına da yanıtlayan Davutoğlu, vizesiz AB’ye yeni şart iddiasına ilişkin, "Şu ana kadar resmi olarak bize iletilmiş bir konu yok. 28 ülkenin liderleriyle bu konuyu ele aldık. Bize iletilen resmi açıklama yok. Böyle bir gelişmeye ihtimal vermiyorum. Türkiye söz verdiğini yapar. Haziran ayında vize muafiyetinin yürürlüğe gireceğini düşünüyorum. Olmazsa Türkiye taahhütlerine bağlı kalamaz" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye sınırlarıyla ilgili nihai kararı sadece Türkiye Cumhuriyeti verir" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE



Davutoğlu'ndan Putin ve Obama'ya sert tepkiObama ve Putin arasında Türkiye sınırı zirvesi!