Mardin'de Patlayıcı Yüklü Minibüsün Ele Geçirilmesi

PKK'lı teröristlerce minibüse tuzaklanmış yaklaşık 3 ton patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildi Kırsal alanda imha edilen patlayıcının etkisinin büyük olması nedeniyle merkez Artuklu ilçesinde bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde ele geçirilen, PKK'lı teröristlerce minibüse tuzaklanmış yaklaşık 3 ton patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü şekilde imha edildi.

Alınan bilgiye göre, 12 Nisan'da Yeşilli-Ömerli karayolunda teröristlerce terk edilen minibüste ele geçirilen 4 plastik büyük bidon ve bir su deposunun içine tuzaklanmış yaklaşık 3 ton patlayıcı, merkez Artuklu ilçesinin İstasyon Mahallesi'nde kırsal bir alana götürüldü.

Burada kontrollü bir şekilde araziye bırakılan patlayıcı, güvenlik önemlerinin ardından infilak ettirildi.

Şehir merkezinden uzak olmasına rağmen patlamanın şiddeti Artuklu ilçesinde hissedildi. Patlamanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Patlama anı kameraya da yansıdı.

Yeşilli Emniyet Müdürlüğü önünden 12 Nisan'da geçen bir minibüsten şüphelenen polis ekipleri, söz konusu aracı durdurmak istemiş, 'dur' ihtarına uymayan teröristler aracı Yeşilli-Ömerli karayolunda terk ettikten sonra başka bir araçla kaçmıştı. PKK'lı teröristlerce yaklaşık 3 ton patlayıcı tuzaklanan minibüsün, sansasyonel eylemde kullanılacağı bildirilmişti.
Kaynak: AA