Nazlı Çelik'ten Yüksekova yanıtı

Nazlı Çelik'in, Yüksekova haberini Meclis'e taşıyan HDP'li vekil Abdullah Zeydan'a cevabı gecikmedi.

Nazlı Çelik'ten Yüksekova yanıtı
Nazlı Çelik'ten Yüksekova yanıtı
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Star TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Nazlı Çelik'in Nusaybin'de çektiği görüntüleri Meclis gündemine taşımıştı.

Görüntülerin mizansen olduğu, reyting oranlarını yükseltmek için bir evde bomba patlatıldığı ileri sürülmüştü.

Bu iddialara Nazlı Çelik'in cevabı gecikmedi. Star Ana Haber'de ilgili soru önergesinin haberi ardından konuşan Nazlı Çelik çok sert ifadeler kullandı. 

'GENSORU VEREBİLMEK ADINA'
'Yüksekova haberlerimizle ilgili bir açıklama yapmak artık gerekli oldu. Bugüne kadar bazı çevreler Yüksekova'da yaptığım haberler ve benimle ilgili hakaret sınırlarını katmer katmer aşan yayınlar yapıldı. Elbette tebrikler de geldi. Bunlar hukuki değimle hayatın olağan akışı değerlendirildiği için yanıt vermedim, bir söz söylemedim. Ancak bir milletvekili gensoru verebilmek adına beni ve yaptığım haberleri çıkış noktası haline getirince, yani konu Meclis çatısı altında resmi kayıtlara geçince yanıt vermek sorumluluğumuz oldu.'

'HERKES İŞİNİ YAPSIN'
Soru önergesine konu olan haberi tekrar ekrana getiren Nazlı Çelik daha sonra ise HDP'li vekilin kendisine gazetecilik dersi vermeye çalıştığını söyledi. 'Herkes işini yapsın. Kimse kimseye işini öğretmeye kalkmasın' diyen Nazlı Çelik, HDP lideri Demirtaş'ı konuk aldığını yayınları hatırlattı. Çelik şu şekilde devam etti: Ancak işin içine silah girince, heleki o silah bütün dünyaca terör örgütü kabul edilmiş PKK'nın elinde olunca terör örgütü sokaktaki insanları öldürünce kendisine insan diyen herkes taraf olur. Elbette elinde silah olmayan taraftan olur. O taraf biziz. 

'HESABINI SORACAĞIM'
HDP'li vekilin soru önnergesi üstünden cümle cümle giden Nazlı Çelik, 'Şimdiden söyleyeyim TBMM kayırlarına geçmiş bu cümlenin yargıda hesabını soracağım. Gazeteciliğe söz etmek kimsenin haddi değildir. Onu kişiler değil kamuoyu değerlendirir. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapanları da en hafif ifade ile kınıyorum' ifadesini kullandı.

Nazlı Çelik'ten Yüksekova yanıtıNazlı Çelik'in görüntüleri Meclis gündeminde