Başvaiz Akpolat'tan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı
Muş Müftülüğü Başvaizi Abdulhak Akpolat, “Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hâkim olur” dedi.

“Allah’ı bir, dini bir, kitabı bir, Peygamberi bir, kıblesi bir olan insanlara birlik yakışır” diyen Akpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Zira birlik ve beraberliğin olmadığı toplumlarda haktan, hukuktan, güçten, kuvvetten bahsetmek adeta imkânsızlaşır. Birlikleri bozulmuş toplumlarda anarşi, huzursuzluk, haksızlık ve her yönüyle istikrarsızlık hâkim olur. İnsanlık, sonu belli olmayan kargaşa ve buhranlarla karşı karşıya kalır ki, bunu düşünmek bile insana kaygı verir. Bundan olacak ki; İslam dini birlik ve beraberliğe büyük önem vermiştir. Kur’an-ı Kerim’in birçok ayet-i kerimesinde birlik ve beraberliğin insanlığa kazandırdıklarından bahsedilirken, bunların zıddı olan tefrikanın da insanlığa zararlarından bahsedilerek, insanlık birlik ve beraberliğe davet edilmektedir.”
Toplumsal bir gelişme için birlik ve beraberliğin şart olduğunu vurgulayan Akpolat, “Unutmayalım ki; birlik ve beraberlikleri bozulmuş, imani ve ameli değerleri yıkılmış, dini ve ahlaki değerleri sarsılmış, sevgi ve kardeşlik bağları kopmuş bir milletin ayakta durduğu, tarihte görülmemiş ve görülmesi de beklenemez. Bu sebeple toplumsal bir gelişme istiyorsak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Gün, birbirimize kenetlenme günüdür. Gün, kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, dayanışma günüdür. Gün, birlik günüdür. Gün, dirlik günüdür” şeklinde konuştu.
