Oyun Terapisiyle Tedavi Oluyorlar

Bursa'da bir hastanede açılan 'Oyun terapi birimi' ile çocukların kendilerini duygusal olarak rahat hissetmeleri ve psikolojik problemlere ilişkin çözüm üretme becerilerinin kazandırması hedefleniyor.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde açılan 'Oyun terapi birimi' ile çocukların psikolojik problemlere ilişkin çözüm üretme becerilerinin kazandırması amaçlanıyor.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çocuk hastanesinde açılan oyun terapi biriminin, kamu hastanelerinde bir ilk olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım, çocuk merkezli oyun terapisinin 3-12 yaş arasında olan, çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları uzmanı tarafından muayenesi yapılıp uygun görülen çocuklara uygulanmakta olduğunu kaydetti.

Uzman Psikolog Ebru Behçel Çelebi de oyun terapisiyle çocuğun kendisini iyi hissetmesinin amaçlandığı belirterek 'Oyun terapisi, yeme ve uyku bozukluğu, kaygı bozukluğu, kayıp ve yas süreci, okula uyum problemi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumlarında uygulanmaktadır. Amacımız çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamak ve normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemlere ilişkin çözüm üretme becerilerini kazandırmak.' ifadelerini kullandı.

Çocukların yetişkinler gibi kendilerini rahatça konuşarak, uygun cümleleri seçerek ifade etme becerilerini henüz geliştiremediklerini anlatan Uzman Psikolog Esen Orhan ise onların düşüncelerini, duygu ve ihtiyaçlarını, oyun yoluyla ortaya koyduklarına dikkat çekti.
Kaynak: AA