Merkez Bankası Başkanı Başçı, Soruları Yanıtladı

Başçı: '(Merkez Bankası Başkanlığına yapılacak atama) Resmi açıklamalar yapılmadan, herhangi bir konuşma yapmak benim için erken''Merkez Bankasına güvenmeye devam edin'.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, banka başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin, 'Resmi açıklamalar yapılmadan, henüz herhangi bir konuşma yapmak benim için erken. Merkez Bankasına güvenmeye devam edin' dedi.

Başçı, TCMB'nin 84. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası Başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin soru üzerine Başçı, 'Resmi açıklamalar yapılmadan, henüz herhangi bir konuşma yapmak benim için erken. O yüzden görev değişikliği elbette olabilir. Eğer olacak olursa, onunla ilgili biz basın duyurusu yapıp, devir teslim merasimi yaparız. Devir teslim sırasında daha uzunca açıklamalar yaparız. Hazırlıklı olmakta fayda var' diye konuştu.

Genel Kurula son kez başkanlık ettiğinin hatırlatılarak görüşlerinin sorulması üzerine Başçı, 'Tek bir söyleyeceğim şey var. Merkez Bankasına güvenmeye devam edin' dedi.

Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de 'Onlarla ilgili resmi açıklamaları bekleyin' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA