Ressamdan 'Karikatür' Ve 'Duvar Yazılı' Protesto

Eskişehir'de yaşayan ressam Genç, resimlerini çizdiği sokaktaki yerinden uzaklaştırıldığı iddiasıyla belediye yetkililerine tepki göstermek amacıyla tezgahında eylem yaptı.

Eskişehir'de ressam Süleyman Genç, yaklaşık 10 yıldır resim yaptığı sokaktaki yerinden uzaklaştırıldığını ileri sürerek, belediye yetkililerini karikatür ve duvar yazılarıyla protesto etti.

İstiklal Mahallesi'ndeki bir ara sokakta bulunan eski yerindeki tezgahında eylemini gerçekleştiren Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ömrünü sanata adadığını söyledi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde 20, Eskişehir'de ise 10 yıla yakın süredir ressamlık yaptığını dile getiren Genç, şöyle konuştu:

'Eskişehir'de belediye yetkililerinden 'ressamlar sokağı' açmasını istedim. Daha sonra beni, yıllardır çalıştığım sokaktan kaldırıp başka bir sokağa verdiler. O sokağa ise kimse gelmiyor. Halk ile sanatçı arasındaki bağı kopardılar. Ben de bu yapılanları protesto etmek için böyle bir yola başvurdum. Söylemek istediğim her şeyi duvar yazıları anlatıyor.'

Karikatürlerini tezgahında sergileyip yazılarını duvara yapıştırarak Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe Odunpazarı Belediyesi yetkililerini eleştiren Genç, ressamlığa devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA