Esenyurt Belediye Meclisi Kadınları Unutmadı

Esenyurt Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısında 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nü kutladı.

Esenyurt Belediye Meclisi Kadınları Unutmadı
Esenyurt Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı 1’inci oturumu gerçekleşti. Meclis başkanlığını Av. Emin Batmazoğlu’nun yönettiği Mart ayı meclisinde gündem konularına geçmeden önce söz alan CHP Grup sözcüsü Dr. Yavuz İren, Esenkent Mahallesi’nde yaşanan bazı sıkıntıları dile getirdi. İren’in sözlü önergesine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Akboğa yaptığı açıklamalarla yanıt verdi.

Esenyurt Belediyesi Mart ayı meclisinde 8 ana gündem maddesi ve gündeme alınan 23 madde olmak üzere toplamda 31 gündem maddesi oylamaya sunuldu. Çoğunluğunu sulh taleplerinin oluşturduğu gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemini belirtmek adına CHP meclis üyelerinden Birgül Çay ve AK Parti meclis üyelerinden Yasemin Sarıca Aytan söz aldı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Kadınlar Günü’nün önemine binaen kürsüye çıkan CHP meclis üyesi Birgül Çay, “Ne olursa olsun özgür olacağız. Sokaklarda istediğimiz gibi dolaşacağız. Kadın olarak iş hayatında da bulunacağız. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Çay’ın ardından kürsüye çıkan AK Parti meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, “Bir kadın olarak, bir anne olarak geçmişte iş hayatımda çok zorluklar çektim. Hükümetimizin kadınlarımız için yapmış olduğu yasalar sayesinde, kadınlara gösterdiği pozitif ayrımcılık sayesinde kadının iş hayatında çekmiş olduğu zorluklar en aza indirgendi. Kadınların değerinin anlaşılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

İktidar ve muhalefet grubu meclis üyelerinin konuşmalarının ardından Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine hitaben yaptığı konuşmada, “Kadınlar hayatımızın en önemli varlıklarıdır. Ailenin oluşmasında, sağlıklı bireylerin yetişmesinde ve gelişen bir ülkenin en büyük pay sahibi kadınlarımızdır. Tüm kadınlarımızın bu önemli ve anlamlı gününü Esenyurt Belediye Meclisi olarak kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA