'Emicem Hospital', 14 Mart'ta Gösterime Girecek

Doktor Eraydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı 'Emicem Hospital' adlı komedi filmi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda vizyona girecek Filmin senaristi ve yönetmeni Eraydın: 'Karadeniz'de bir özel hastane içinde kurguladığım olaylar, aslında çoğumuzun hem doktor hem de hasta olarak yaşadığı hatıraları içermektedir'.

Doktor İsmet Eraydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve rol aldığı 'Emicem Hospital' adlı komedi filmi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da yapılacak gala ile gösterime girecek.

Filmin senaristi ve yönetmeni Eraydın, beraberindeki oyuncularla Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, filmin çekimlerinin Trabzon'da bir hastanede yapıldığını söyledi.

Filmin başrolünü amatör oyuncu Selahattin Çakır'ın oynadığını aktaran Eraydın, 'Filmde amatör oyuncuların yanı sıra Sinan Bengier, Ali Erkazan, Wilma Elles ve Merve Akaydın gibi ünlü isimler de rol alıyor. Emicem Hospital, ikinci uzun metrajlı sinema filmim. İlk sinema filmim olan Tepenin Uşakları'nın, doğal oyuncularla ve doğal şiveyle Türk sinemasında ayrı bir yere oturduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda Emicem Hospital de birçok ilkleri taşıyor' dedi.

Eraydın, Emicem Hospital'in ilk hastane sinema filmi olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

'Film, daha önce arkadaşlarımla hastalarımıza moral vermek amacıyla hastanede başımızdan geçen olayları anlattığımız tiyatro oyununun perdeye yansıtılmış halidir. Karadeniz'de bir özel hastane içinde kurguladığım olaylar, aslında çoğumuzun hem doktor hem de hasta olarak yaşadığı hatıraları içermektedir. Hastaneler, zaten içinde bir komedi unsuru barındırmaktadır. Bu hastane de Karadeniz'de olunca espri dozajı da ikiye katlanmış oluyor. Yaşadığımız ama unuttuğumuz hatıraların, esprilerin gün yüzüne çıkması ve kalıcı hale gelmesi için böyle bir film çekmek istedim. Emicem Hospital, acil uzmanı olarak binlercesini yaşadığım olayların, bir kısmının seyirciyle paylaşılmış halidir.'

Filmde küfürden de uzak durduklarını belirten Eraydın, 'Komediden maksadım aslında kadın erkek, çoluk çocuk ailecek beraber gülebilmektir. Filmi çekerken de buna dikkat etmeye çalıştım. Bu yüzden Emicem Hospital, ne yapmacık bir komedi ne de belden aşağı küfürlerle dolu bir filmdir. Her yaşa hitap eden, bol kahkaha vadeden, esprilerle dolu, ailecek izlenebilecek doğal bir sinema filmidir' diye konuştu.

Eraydın, filmin galasının 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da yapılacağına işaret ederek ikinci gösterimin 21 Mart'ta İstanbul'da ve özel oyuncularla gösterimin de 26 Mart'ta Trabzon'da yapılacağını kaydetti.
Kaynak: AA