CHP Parti Meclisi Üyesi Ve Tunceli Milletvekili Erol Açıklaması

'(Terör Sorunu) Bu meseleye adını ne koyarsanız koyun terör, kürt meselesi diyin bu sorun Türkiye için ulusal bir meseledir ve biz bunu ulusal bir sorun olarak görmeliyiz, mecliste bu işin çözümüyle ilgili siyaset üretmeliyiz'.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, 'Bizim de bu meseleye adını ne koyarsanız koyun terör, kürt meselesi diyin bu sorun Türkiye için ulusal bir meseledir ve biz bunu ulusal bir sorun olarak görmeliyiz, mecliste bu işin çözümüyle ilgili siyaset üretmeliyiz' dedi.

Sakarya İl Başkanlığını ziyaret eden Erol, burada yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için gösterdikleri tepkinin doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

Doğu ve batıdaki annelerin acısının, duygusunun anlatılabilmesi halinde terör sorununa çözüm üretilebileceğini belirten Erol, 'Bu sorun, bir hükümetin, bir siyasi oluşumun, siyasi partinin çözebileceği sorun değil çünkü 32 yıl boyunca bütün siyasi partiler iktidar olmuş 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 11 genelkurmay başkanı, 20 hükümet değişmiş ama çözüm bulunamamış' diye konuştu.

Erol, modern ve çağdaş devletlerin, vatandaş haklarını ve ülkenin menfaatini koruyabilmesi için ulusal politikalarının olduğunu vurgulayarak, 'Bizim de bu meseleye adını ne koyarsanız koyun terör, kürt meselesi diyin bu sorun Türkiye için ulusal bir meseledir ve biz bunu ulusal bir sorun olarak görmeliyiz, mecliste bu işin çözümüyle ilgili siyaset üretmeliyiz' şeklinde konuştu.

Parlamentoda kurucu değerler ve ünitel devlet yapısının asla tartışmaya açılmaması gerektiğini vurgulayan Erol, şunları kaydetti:

'Onun dışında bu sorunun çözümüyle ilgili tüm siyasi partiler her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeli. Eğer tartışamazsak, konuşamazsak, gündeme getiremezsek bugünleri arayabiliriz. Ben o korku ve kuşkuyu yaşıyorum. Artık Doğu ve Güneydoğu terör bölgesi değil, Türkiye'nin 81 kenti terör bölgesi. Doğu milletvekilleri bu sorunu batıdaki insanlara anlatabilmeli. Batı milletvekillerimiz de doğu illerini gezerek şehit ailelerinin acısını, ızdırabını anlatabilmeli. Eğer bunu yapabilirsek, başarabilirsek biz bu sorunun çözümüyle ilgili CHP olarak bir katkı verebileceğimizin inancı ve düşüncesindeyim. İnsanlar birbirlerinin acılarını bilebilmeli çünkü acının dini, ırkı, mezhebi olmaz. Allah kimsenin evine ateş düşürmesin.'
Kaynak: AA