'Venedik Barok Orkestrası' Müzik Severlerle Buluştu

Venedik Barok Orkestrası, İstanbul'da konser verdi.

Orijinal barok enstrümanları kullanarak gerçekleştirdikleri performanslar ile tanınan, bu alanda günümüzün en başarılı topluluklarından kabul edilen Venedik Barok Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda müzik severlerle buluştu.

Barok müzik üstadı ve klavsen sanatçısı Andrea Marcon'un yönettiği orkestra, George Frideric Handel, Antonio Vivaldi ve Pietro Locatelli'nin 16'ıncı ve 17'inci yüzyılda ortaya koydukları en değerli eserlerini sundu.

- Andrea Marcon ve Venedik Barok Orkestrası

Ünlü İtalyan orkestra şefi, klavsen sanatçısı Andrea Marcon, günümüzün en önemli erken dönem sanatçıları arasında yer alıyor. ''Paul Hofhaimer Uluslararası Org Yarışması''nda 1986 yılında birinci olan Marcon, 1991'de Bolonya Klavsen Yarışması'nı da zirvede tamamladı.

Venedik Barok Orkestrası ile Barok eserlerin yeniden yorumlanması üzerine çalışmaya başlayan sanatçı, özellikle klasik ve erken romantik Barok eserlerini başarıyla ortaya koydu. Diskografisinde yaklaşık 50 albüm bulunan Marcon, defalarca Deutschen Schallplatten kritik ödülünün yanında, Diapason d’Or ve Echo'ya layık görülürken Camerata Salzburg, Berlin Philharmonic ve Mahler Chamber Orchestra gibi prestijli topluluklarla başarılı performanslara imza attı.

Marcon, Camerata Salzburg, Berlin Philharmonic ve Mahler Chamber Orchestra gibi prestijli topluluklarla başarılı performanslara imza attı.

Andrea Marcon tarafından 1997 yılında kurulan Barok dönemin en seçkin eserlerine repertuvarında yer veren Venedik Barok Orkestrası, bugüne kadar Amerika, Avrupa, Japonya ve Kore’de gerçekleştirdiği konser ve opera performansları ile büyük beğeni topladı.

Venedik Barok Orkestrası, Giuliano Carmignola, Philippe Jarorussky, Magolena Kozena ve Patricia Petibon gibi dünyaca ünlü solistlerle 11 albüme imza atarken,18. yüzyılın aryalarını içeren son albümleri 'L’Olimpiade' ile 2012 yılında Chocdu Monde de la Musique ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA