HDP Mitingindeki Patlamaya İlişkin İddianame

HDP'nin 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Diyarbakır'da İstasyon Meydanında gerçekleştirdiği mitingde meydana gelen, 4 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianamede, 4'ü tutuklu, biri hakkında da yakalama kararı bulunan sanıklar hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile her biri hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istendi İddianamede sanıkların ayrıca 210 kişiyi 'nitelikli öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılması isteniyor.

HDP'nin 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Diyarbakır'da düzenlediği mitingde meydana gelen, 4 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki patlamaya ilişkin iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanında 5 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen miting sırasındaki iki ayrı patlamaya ilişkin hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Hazırlanan iddianamede, Orhan G, İsmail K, Mustafa K. ve Burhan G. tutuklu sanık olarak yer alırken, İlhami B. hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

İddianamede, 5 sanık hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'nitelikli adam öldürmek' suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Savcılık sanıkların, ayrıca olayda yaralanan ve mağdur olan 210 kişiyi 'nitelikli öldürmeye teşebbüs' suçundan da cezalandırılmasını istedi.

- Olay

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi için Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda 5 Haziran 2015'te düzenlenen HDP mitinginde iki ayrı patlama meydana gelmiş, patlamada 4 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA