Vali Düzgün'e Dünya Ormancılık, Su Ve Meteoroloji Günü Ziyareti

Vali Orhan Düzgün, 21 Mart Dünya Orman Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kapsamında ilgili kurumların bölge müdürlerini makamında kabul ederek, bu alanlarda Kayseri’de yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Vali Düzgün'e Dünya Ormancılık, Su Ve Meteoroloji Günü Ziyareti
Vali Düzgün, Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz ve Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Ali Özkır’ı makamında kabulünde, 21-22 ve 23 Mart’ta üç gün boyunca hem orman gününün hem su gününün hem de meteoroloji gününün kutlandığını belirterek, orman ve suyun insanlar için vazgeçilmez önemli varlıklardan olduğunu, bu nedenle ikisinin de kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Ağaçlandırma konusunda özellikle ağaçlı alanların artırılması gerektiğini kaydeden Vali Düzgün, bu konuda da Orman Bölge Müdürlüğü’nün son 3 yıldır etkili bir ağaçlandırma faaliyeti yürüttüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

“2013’te 3 milyon, 2014’te 4 milyon ve 2015’te 5 milyon fidan dikildi. Kayseri’nin ağaç varlığının arttırılması bakımından özellikle Kayseri merkezde Erciyes’in eteklerinde Erkilet, Felahiye, Pınarbaşı ve pek çok ilçemizde ağaçlandırma faaliyetleri devam ediyor. Bu ağaçlarımızdan bir kısmı ürün elde edilebilecek olan ağaçlar olup bal ormanlarına varıncaya kadar farklı türlerde dikimler yapılıyor. İnşallah bundan sonrada bu çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyorum. Su da çok önemli, sahip olduğumuz suların en ekonomik şekilde kullanılması, onların ekonomiye istihdama katkı sağlaması önemli. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından da ilimiz de sulanabilir arazilerin arttırılması konusunda yatırımlar devam ediyor. Barajlar, göletlerin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. 2015 yılında su tutulan barajlarımız oldu, 2016 yılında da inşallah olacak. Ben bütün bu çalışmaların bölgemizin ilimizin tarımına, ekonomisine, istihdamına ve doğal güzelliğine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, DSİ 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ve Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Ali Özkır da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kapsamındaki etkinlikler hakkında Vali Düzgün’e bilgiler sundu.
Kaynak: İHA