Muhalif Milletvekilleri Aralıksız 193 Saat Konuştu

Güney Kore'de terörle mücadele tasarısına karşı çıkan milletvekilleri, tasarının oylanmasını geciktirmek amacıyla 23 Şubat'ta başlattıkları konuşma maratonunu bugün bitirdi.

Güney Kore'de muhalefet partisinden bir grup milletvekili, ülkenin ilk terörle mücadele kanun tasarısının oylanmasını geciktirmek amacıyla parlamentoda bir hafta boyunca hiç durmadan konuştu.

Minjoo Partisi'nden 39 milletvekili, kişisel özgürlükleri kısıtladığını ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini ileri sürdükleri tasarıyı engellemek için 23 Şubat'ta başlattıkları konuşma maratonuna nisan ayında yapılacak seçim öncesi seçmenlerin tepkisini çekmemek için bugün son verdi.

Milletvekilleri, sırayla 193 saat aralıksız konuşarak mecliste en uzun süre konuşan siyasetçiler arasına girdi.

Lee Jong Kul 12 saat 35 dakika, Jung Cheong Rae de 11 saat 39 dakika konuşarak ülkenin mecliste en uzun süre konuşan milletvekilleri oldu.

Milletvekilleri tarafından sert biçimde eleştirilen tasarı, istihbarat servisine şüpheli görülenlerin telefon görüşmelerini dinlemesi ve haklarında kişisel bilgi toplaması olanağı tanıyor. Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'nin son nükleer testi ve füze denemesini gerekçe göstererek tasarının kısa sürede geçirilmesini istiyor.

- Mecliste en uzun konuşma rekoru 1957'den beri kırılamadı

Amerikalı Senatör Strom Thurmond, 1957'den bu yana mecliste en uzun konuşan siyasetçi unvanını elinde tutuyor.

Thurmond, 1957'de sivil haklar reformuna karşı 24 saat aralıksız konuşarak kırılması güç bir rekora imza atmıştı.

Uzun konuşan siyasetçiler listesinde Thurmond'u yine Amerikalı bir senatör olan Huey Long izliyor. Louisiana Senatörü Long, 1935'te 15 saatten uzun bir süre aralıksız konuşmuştu.
Kaynak: AA