TMOK Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

TMOK'un internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Dr. Naci Ekşi'nin yaptığı genel kurulda konuşan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TMOK olarak geleceğin güvencesi çocuk ve gençlere yönelik projelere imza attıklarını belirterek, spor kültürünü özümsemiş neslin yetişmesine katkı yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yönetim kurulundaki birçok üyenin, uluslararası spor kuruluşlarında üst düzey yönetici olarak görev almalarının TMOK'un dünya sporu üzerindeki saygınlığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Erdener, şu ifadeleri kullandı:

'Geçen yıl sporcularımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla iletişim ve ilişkilerimiz en üst noktaya ulaşmış durumda olup, 2015 yılı komitemiz açısından son derece başarılı bir yıl olmuştur. 2016 yılı çalışmalarımızı da daha önce olduğu gibi aynı heyecan ve azimle sürdürmeye, yeni projeler üretmeye ve mevcut olanları uygulamaya devam edeceğiz. Özerk bir kuruluş olarak TMOK bu faaliyetlerini devletten hiçbir şekilde mali destek almaksızın, sponsorlarımız ve IOC'nin destekleriyle yürütmektedir.'

Genel kurulda, genel sekreter Neşe Gündoğan'ın TMOK faaliyetleri ve projeleriyle ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından, 2015 yılına ait kesin hesap ve mali durum raporu ile denetleme, sicil, yüksek danışma ve disiplin kurulu raporları okundu ve oylandı.

Yönetimin ve kurulların oy birliği ile ibra edildiği TMOK Mali Genel Kurulu'nda 2016 yılı bütçesi de toplantıya katılan üyeler tarafından onaylandı.

Kaynak: AA