Murat Okusun Diye Okulda Nöbet Tutuyor

Amasya’nın Göynücek ilçesinde yaşayan 6 çocuk annesi Gönül Yonca, sık sık giydiği asker üniformasıyla okuluna götürdüğü 9 yaşındaki engelli oğlu Murat’ın eğitimini sürdürebilmesi için her gün okul bahçesinde nöbet tutuyor.

Murat Okusun Diye Okulda Nöbet Tutuyor
Sabah erken kalkıp kahvaltısını yaptırdığı oğlunun sürdüğü akülü engelli arabasının peşinden öğrenim gördüğü Atatürk İlkokulu’na kadar giden ilkokul mezunu Gönül Yonca, teneffüslerde sınıfa girip tuvalete ve okul bahçesine götürdüğü oğlu Murat’a öğlen arasında da yemeğini yedirip, okul çıkışı yeniden eve götürüyor. Eşinin bir markette çalıştığını, biri evli 5 kızının yanı sıra ilkokul 3. sınıfa giden doğuştan bedensel engelli oğlunun eğitimini sürdürmesinin tek isteği olduğunu belirten 40 yaşındaki Yonca, “Bir şey olur diye korkuyorum. Okulun bahçesinde bekliyorum. Zaman geçiriyorum. Öğlen gidip gelip yemeğini yediriyorum. Temizliğini yapıyorum. Oğlumun okumasını çok istiyorum. Gittiği okullarda bir engel yaşasın istemiyorum” dedi.

Kendisine hediye edilen akülü engelli arabası ile yarışmada kazanıp sık sık giydiği için kirlenip yıpranmasından korktuğu asker üniformasını çok sevdiğini, annesine de çok duygulandığı ‘Bayrak’ şiirini okuduğunu anlatan Murat Yonca da eğitimine devam edip inşaat mühendisi olmak istediğini söyledi.



Okulun bahçesinde adeta nöbet tutan fedakar anneyi öven öğretmenlerden Metin Akyüz, “Sabah getiriyor. Derslerde teneffüse çıkartıyor. Öğlen yemeğini yediriyor. Akşam da alıp götürüyor. Cefakar, vefakar bir anne” diye konuştu.

Kaynak: İHA