Su Kabağı Kadınların Elinde Sanata Dönüşüyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde kadınlar kursta öğrendikleri su kabağı işlemeciliği sayesinde aile bütçesine katkı sağlıyor.

Hassa ilçesinde, ev hanımları su kabaklarına maharetli elleriyle şekil vererek sanata dönüştürüyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ''Su Kabağı İşlemeciliği'' kursuna katılan 15 kadın, hem mesleğin inceliklerini öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kurs öğretmeni Sıdıka Tüllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ay önce açılan kursa kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Kursa 15 kadının devam ettiğini dile getiren Tüllü, kadınlara yönelik bölgede bol miktarda bulunan su kabaklarının farklı şekilde değerlendirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kursta su kabaklarına farklı şekiller vererek sanat eseri haline getirdiklerini belirten Tüllü, ''Kadınlar maharetli elleriyle derslerde öğrendikleri ve yaratıcılıklarıyla çok güzel çalışmalar ortaya çıkarıyor. Öncelikle aldığımız kabakların içini temizleyip kurutuyoruz. Kuruyan kabakların üzerine farklı desenler çizerek matkapla delikler açıyoruz. Daha sonra bunları rengarenk boyayarak sanat eserine dönüştürüyoruz'' diye konuştu.

Tüllü, ev hanımlarının yaptığı su kabaklarının satışının yapılarak Türkiye'nin farklı illerine gönderildiğini, bu sayede kadınların aile bütçesine katkı sağladığını kaydetti.

Kabakların fiyatının boyutuna göre 25 ile 150 lira arasında değiştiğini bildiren Tüllü, kurs sonunda kadınlara sertifika verileceğini söyledi.

Kursiyer Leyla Semerci de (50) boş zamanlarını değerlendirmek için katıldığı kursun maddi açıdan da kendisine büyük katkı sağladığını, bu sayede aile bütçesine destek olduğunu belirtti.
Kaynak: AA