Boston'da Türk Filmleri Festivali

Boston Türk Film Festivali 17 Mart’ta Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık” filminin gösterimiyle başlayacak.

Boston Türk Film Festivali, çağdaş Türk sinemasının örneklerini ve yönetmenlerini bir kez daha Amerikalı seyirciyle buluşturuyor.

17 Mart’da Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık” filminin gösterimiyle başlayacak olan festival bu yıl 15’inci yaşını kutluyor.

3 Nisan’da Emin Alper’in Abluka filmi ile sona erecek olan festivalde 21 film gösterilecek. Festival programı kapsamında 9 filmin Kuzey Amerika'daki ilk gösterimi yapılacak.

Aynı zamanda bir çok film yönetmeninin de konuk olacağı festivale; Tolga Karaçelik, Çağan Irmak, Zeki Demirkubuz, Ben Hopkins, Mustafa Kara, Faruk Hacıhafızoğlu, Şerif Yenen ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ile Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda en iyi film jüri ve seyirci ödüllerini kazanan Ramazan Dinler, Yasemin Akıncı, Gündüz Sevdi ve Selman Naçar gibi isimlerde katılacak.

Konuk yönetmenlerle film gösterimlerinin ardından yapılacak söyleşiler de program kapsamında bulunuyor.

Festival programı Çağan Irmak’ın 'Dedemin İnsanları ve Nadide Hayat', Nermin Er ve İsmet Kurtuluş’un 'Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış', Ali Atay’ın 'Limonata', Deniz Gamze Ergüven’in 'Mustang', Cem Kaya’nın 'Motör', Ben Hopkins’in 'Hasret', Mert Baykal’ın 'Kardeşim Benim', Emine Emel Balcı’nın 'Nefesim Kesilene Kadar,' Zeki Demirkubuz’un 'Bulantı', Mustafa Kara’nın 'Kalandar Soğuğu', Senem Tüzen’in 'Ana Yurdu', Faruk Hacıhafızoğlu’nun 'Kar Korsanları', Şerif Yenen ve Levent Ayaşlı’nın “İstanbul Unveiled” ve Emin Alper’in 'Abluka' adlı filmlerinden oluşuyor.

Festival kapsamında Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü’nün sahibinin Çağan Irmak olduğu açıklandı. Yönetmene ödülü Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde son filmi “Nadide Hayat”ın Kuzey Amerika ilk gösteriminden sonra düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Festivalde ayrıca Belgesel ve Kısa Film Yarışmasını kazanan filmlere de ödülleri verilecek.

Kaynak: AA