Bilecik'te 'Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi' Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan 'Kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ulusal eylem planı' kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce kırsaldaki kadınlara yönelik eğitim programları düzenleniyor.

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, kırsaldaki kadınların tarımsal, toplumsal cinsiyet eşitliği, sağlık ve gıda hazırlama gibi konularda eğitilerek gündelik hayatlarında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim programları düzenlediklerini bildirdi.

Eğitimlerde aile içi şiddet, kadın hakları, meme ve rahim sağlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği, Alo Gıda 174, zirai mücadele ilaçları kullanılırken dikkat edilecek hususlar, ahır hijyeni, hayvan yetiştiriciliği, zoonoz hastalıklar, zeytin hastalık ve zararlıları, kiraz yetiştiriciliği, gıda muhafaza yöntemleri girişimcilik-liderlik ve KOSGEB destekleri konularının anlatıldığını bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

'Kadın bir toplumun yetiştirilmesindeki en büyük paya sahiptir. Tarımın bel kemiği ve erkeğin en büyük destekçisi olan kadının İslam'da ve toplumumuzdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Kadını eğitmek bir aileyi ve ailelerden oluşan toplumu eğitmek anlayışı içerisindeyiz. Bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir. İsteğimiz gençleri üretime teşvik ederek, kırsalda tutmaya çalışmak. Üretimimizi devam ettirelim. Ülkelerin kalkınması için tarımın sürekliliğine ihtiyaç vardır.'

Kaynak: AA