Turizm Gazetecileri Kars'a Konuk Oldu

Çeşitli basın yayın kuruluşlarında görev yapan turizm gazetecileri, Kars'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Kars Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Kars’a gelen turizm gazetecileri, Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Allahuekber Şehitliği, Katerina Köşkü gibi ildeki önemli tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Yaklaşık 5 gün süren gezi programı, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın, konuk gazeteciler onuruna Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki verdiği yemekle sona erdi.

Karaman, yemekte yaptığı konuşmada, Kars ve Sarıkamış'ın, tarihi, turizmi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle yalnızca Doğu Anadolu'nun değil, Türkiye’nin ve Kafkasların da gözdesi olduğunu söyledi.

Bölgeye son yıllarda turizm ve hayvancılık sektörlerinde çok ciddi yatırımların yapıldığını belirten Karaman, turizm alanında tanıtımın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Karaman, gazetecilere programa katılımlarından dolayı teşekkür ederek, 'Gezi programındaki izlenimlerinizin bölgenin gelişmesine, kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını umut ediyorum' dedi.

Kaynak: AA