Tokat'ta 'Şehitlere Vefa, Bayrağa Saygı, Teröre Lanet' Yürüyüşü

Turhal ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri tarafından 'Şehitlere vefa, bayrağa saygı, teröre lanet yürüyüşü' düzenledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri tarafından 'Şehitlere vefa, bayrağa saygı, teröre lanet yürüyüşü' düzenledi.

Mehmet Uzun Kapalı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'her Türk asker doğar', 'askere uzanan eller kırılsın', 'kahrolsun PKK' sloganları ile yürüyüş yapanlara çevreden geçen araçlar korna çalarak, vatandaşlar alkışlayarak ve balkonlardan el sallayarak destek verdi.

Cumhuriyet Maydanı'nda son bulan yürüyüşte şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Turhal İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından dua edildi.

Sivil toplum örgütleri adına Türk-İş Tokat İl Temsilcisi Mehmet Elvan Yılmaz, yaptığı açıklamada, 'Sözde barış çağrıları yapanlar, bağımsız devlet olma ütopyası ile ülkemize saldıranların gerçekleştirdiği terör eylemleri artık bardağı taşırmıştır. Türkiye her gün yeni bir şehit haberine uyanırken halen mecliste anlamsız cümlelerle aynı nakaratları tekrar eden bazı kişilerin, kimlerin elinde maşa olduğunun sorgulanması, dokunulmazlıklarının da kaldırılması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza yani kısaca milli irademize yapılan saldırılar tahammül sınırını çoktan geçmiştir' dedi.

Yürüyüşe Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra siyasi parti ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA