Torbalı'da Asansörlerle İlgili Korkunç Rakam

İzmir’in Torbalı ilçesinde, bin 400 asansörden 895’inin kullanılmaz raporu olduğu ortaya çıkarken, asansörler adeta tehlike saçtı.

Torbalı'da Asansörlerle İlgili Korkunç Rakam
Torbalı ilçesinde, son aylarda asansör kazalarında hızlı bir artış yaşandı. Yetkililer tarafından yapılan araştırmalarda ise ortaya korkunç bir rakam çıktı. İlçedeki asansörleri denetimden geçiren uzmanlar, bin 400 asansör üzerinde kontrol gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde ise asansörlerin 895’inin kullanılmaz olduğu ortaya çıktı. Kontrollerde bazı asansörlerin de bakıma muhtaç olduğu vurgulanarak sarı etiket yapıştırıldı. Kırmızı etiketli olan ve kullanılması sakıncalı bulunan asansörlerin bakımlarının yapılmaması ise faciaya adeta davetiye çıkardı.

Tehlike saçan asansörlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan bir firmanın genel müdürü Mehmet Ali Erhan Güllüoğlu, rakamların 9 aylık süreçte ortaya çıktığını söyledi.

"Lütfen canını seven varsa asansörleri yapsın" diyen Güllüoğlu, "24 Haziran 2015 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik gereği asansörlerin yılda bir kez periyodik muayenesinin yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Yıllık asansör kontrollerinin ne kadar önemli olduğu konusunda vatandaşların bilgi sahibi olmadığı görülmektedir. Vatandaşın bilgilenmesi amacıyla bilgi formu hazırlanarak apartman sakinlerine veriyoruz. İlçede yaptığımız 9 aylık kontrol çalışmasında korkunç rakamlar ortaya çıktı. Kırmızı etiketlerin yeşil olması için uyarıda bulunuyoruz. Lütfen canını seven varsa asansörleri yapsın" şeklinde konuştu.

"BAKIMI YAPILMAYANLAR MÜHÜRLENECEK"

Torbalı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adnan Korkmaz ise asansörlerin bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti.

Korkmaz, bakımı yapılmayan asansörlerin mühürleneceğini dile getirerek, "Vatandaşın canı bizler için çok önemli bu konuda yöneticiler etiketlere göre hareket edip bakımlarını yapması gerek. Aksi halde kapatılacaktır" dedi.

Kaynak: İHA