Umre Harçlıkları İle Bayır-Bucak Türkmenlerine Bağışladılar

Geçtiğimiz yıl kutlanan "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olarak Umre ile ödüllendirilen öğrenciler, Vali Necati Şentürk’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Umre Harçlıkları İle Bayır-Bucak Türkmenlerine Bağışladılar
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı başkanlığında yapılan ziyarete İl Müftüsü Mehmet Şahin ile rehber Umre’ye giden öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, öğrencilerin Umre harçlıklarını harcamayıp Valiliğimizce başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası hesabına yatırarak erdemli bir davranış sergilediklerini söyledi.



Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda birincilik elde eden on iki öğrenciyi Umre ziyareti ile ödüllendirdiklerini belirten Vali Necati Şentürk, "Öğrencilerimizin derslerine engel olmamak için onları yarıyıl tatilinde Umre’ye gönderdik. Onlar da kutsal topraklarda ibadet etme, dua etme ve namaz kılma fırsatı buldular.” dedi.

Öğrencilerin Umre ziyaretinde harçlıklarını harcamayarak Valilikçe başlatılan Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası hesabına yatırdıklarını ifade eden Vali Şentürk, “Öğrencilerimizi bu davranışından dolayı kutluyorum. Öğrencilerin bu başarısının diğer öğrencilere de örnek olmasını diliyorum. Umarım öğrencilerimiz yeni başarılar elde ederek o topraklara bir daha gitme imkanı bulurlar." diye konuştu.

Kaynak: İHA