Okul Geçidi Görevlilerine Sertifika Verildi

Okul giriş ve çıkışlarında görev yapacak 37 öğrenci ve 6 öğretmene sertifika verildi.

Afyonkarahisar'da okul giriş ve çıkışlarında görev yapacak okul geçidi görevlisi öğrenci ve öğretmenlere sertifika verildi.

Kent merkezinde araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede bulunan okulların öğrenci giriş ve çıkışlarında görev yapacak gönüllü öğrenci ve öğretmenler, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü polislerinden eğitim aldı.

Eğitime katılan 37 öğrenci ve 6 öğretmene, 'Okul Geçidi Görevlisi' sertifikası verildi.

Aydın Doğan Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda yapılan sertifika verme töreninde konuşan Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, trafik kazalarında maddi ve manevi olarak en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

Okul çevrelerinde güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen eğitim programı kapsamında 5 okuldan gönüllü öğrenci ve öğretmenlere eğitim verildiğini aktaran Özer, okul giriş ve çıkışlarında farkındalık oluşturulacağını belirtti.

Törende sertifikalar, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Emniyet Müdür Yardımcıları Cengiz Açıkbaş ve Salih Durak tarafından verildi.
Kaynak: AA