KOSGEB 2015'Te 4.5 Milyon TL Destek Verdi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 2015 yılında toplamda 4 milyon 500 bin TL destekte bulunduklarını söyledi.

KOSGEB 2015'Te 4.5 Milyon TL Destek Verdi
2015 yılı destekleri hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Dursunoğlu, “2016 yılında bütçemiz katlanarak arttı. KOSGEB bütçesi yaklaşık 3’e katlandı. 2016 yılında desteklerin daha büyük rakamlara ulaşacağını düşünüyoruz. KOSGEB’e en fazla iş kurmak isteyenler başvuruda bulunuyor. İş kurmak isteyenlere 50 bin TL hibe, 100 bin TL’de faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 bin TL veriyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında desteklerinin ülke ekonomisine ve istihdama katkısını değerlendiren Dursunoğlu, “Ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, istihdamın artması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için çalışıyoruz. Bu kapsamda önce girişimcilerimizi 70 saatlik eğitime tabi tutuyoruz. Bu eğitim içerisinde iş fikri analizi, üretim planı, pazarlama planı, finans planı gibi konular var. Girişimcilerimizin eğitim esnasında iş fikirleriyle ilgili fizibilite yapmalarını sağlıyoruz. Bu çerçevede düşündüğü kadar karlı olmadığını tespit edip yapmayı düşündüğü işten vazgeçenler olabildiği gibi, iş fikrini değiştirenler, kuruluş yerini değiştirenler ya da yatırımının ölçeğiyle ilgili kritik kararlar veren girişimcilerimiz oluyor. Bu sayede yanlış yatırımların önüne geçerek kaynak israfını da engelliyoruz. Tüm bu eğitim aşamasından başarıyla geçen girişimcilerimize katılım belgesi veriyoruz. Söz konusu katılım belgesini aldıktan sonra işini kuran ve KOSGEB tarafından iş planı kabul edilen girişimcilerimize, 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadarda faizsiz kaynak sağlıyoruz. Yeni kurulan bir işletmenin ayakta kalabilmesi için KOSGEB olarak sunduğumuz bu destek, açılan işletmelerin sürdürülebilir olabilmesi adına büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA