Mersin'de İş Akademisi Projesi İle Üniversite Mezunu Gençlere İstihdam Fırsatı

İçel Üniversitesi (MEÜ) ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen ‘İş Akademisi’ adlı projeyle üniversite mezunu işsiz gençlere lojistik eğitimi verilerek, istihdam fırsatı sunulacak.

Mersin'de İş Akademisi Projesi İle Üniversite Mezunu Gençlere İstihdam Fırsatı
MEÜ ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen ‘İş Akademisi’ adlı proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hibe almaya hak kazandı. MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 ay sürecek İş Akademisi Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ‘Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu İçin Hibe Programı’ kapsamında desteklenecek. Proje ile İçel’deki 20-29 yaş arasındaki en az ön lisans eğitimini tamamlamış işsiz 120 genç, lojistik alanında eğitim alarak iş gücüne katılma imkanı bulacak. İşsiz 120 gence, bilgisayar uygulamalı eğitimleri için MEÜ ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği çatısı altında bilgisayar laboratuvarı kurulacak. Ayrıca projenin son ayında 15 kursiyer, uluslararası lojistik eğitimi kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’ya bağlı Pire kentinde 15 gün süre ile ayrı bir eğitim alacak.

Adana Çukurova Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin, projeyi değerlendirmek üzere MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan ile Projeler ve Araştırmalara Koordinasyon Şube Müdürü Öğr. Gör. Mesut Uzman da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Çamsarı, ziyarette yaptığı konuşmada, İş Akademisi adlı projenin, İçel’de lojistik alanında gerçekleştirilen ilk istihdam projesi olması bakımından önemine dikkat çekerek, bölge ihtiyacına hitap etmesi yönünden de projeyi değerli bulduğunu ifade etti.

Başkan Soner Çetin ise bu projenin hem gençlerin iş bulmasına hem de lojistik sektörüne daha nitelikli iş gücü sağlanmasına katkı sunacağını kaydetti.

Kaynak: İHA