Sokak Hayvanları Yararına Konser Düzenlenecek

EDİRNE –Edirne’de, sokak hayvanlarına yardım etmek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen 'Edirne Patileri' grubu, yeni doğan yavruların aşı masraflarını karşılamak için konser düzenleyecek.

Grup üyesi Sema Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının veteriner ücretlerini karşılamak için konser tertiplediklerini söyledi.

Zorlu kış aylarında bir çok hayvanın hastalık geçirdiğini ve yeni doğan yavruların aşılanma ihtiyacı olduğunu ifade eden Selçuk şunları kaydetti:

'Daha önce yaptığımız etkinlikler sayesinde çok miktarda mama topladık. Hayvanların karnını doyurmamızın yanında tedavilerini de yapmamız gerekiyor. Kış oldukça zor geçtiği için birçok hayvanımız kötü şekilde hastalandı. Tedavi içinde belirli bir bütçe lazım. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin asıl amacı yeni doğmuş hayvanların aşıları için gerekli parayı elde etmek. Ayrıca hasta olan hayvanlarımızın tedavilerini de yaptıracağız. Bunun için hep bir araya geldik. Konser Orpehus Kafe’de 18 Şubat Perşembe günü saat 20.30’da olacak. Konser Yasemin Göksu tarafından verilecek. Göksu’da bu konserden her hangi bir ücret almayacak. Tabi konser için belli bir masraf var. Bunun için birçok hayvan sever esnaf dostumuz bize destek oldu. Dernekler müdürlüğünden gerekli izinleri aldık ve biletlerimiz bastırdık. 100 kişiyle sınırlı biletimiz var. Bir bilet 50 lira. Tek amacımız hayvanlarımızın tedavilerini yaptırmak. Konserden sonra anlaşmalı olduğumuz klinikte, bir aşı etkinliği gerçekleştireceğiz.”

Kaynak: AA