CHP'den 'Anayasa Değişiklik Teklifine' Eş Zamanlı Protesto
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekilleri Türkiye’nin farklı noktalarında Anayasa Değişiklik Teklifini eş zamanlı protesto etti. Milletvekilleri basın açıklamasını hep bir ağızdan okuyarak tepkilerini dile getirdi.

Milletvekilleri ortak basın açıklamasını hep bir ağızdan okuyarak Anayasa Değişiklik Teklifine tepkilerini dile getirdi.
"Anayasa değişmiyor, rejim değişiyor"
Türkiye’nin farklı noktalarında CHP’liler tarafından eş zamanlı olarak okunan açıklamada, "Anayasa değişmiyor, rejim değişiyor. Kapalı kapılar ardında kimse duymadan, basın olmadan vekillerimizin sesi, duvarlarda yankılanıyor. Bizi duyun gerçekleri bilmeniz gerekiyor. Bu mesele parti meselesi değil. Bu mesele vatan, millet meselesi. Ekmek aş, özgürlük meselesi. Partili Cumhurbaşkanı adı altında tek adam rejimini, diktatörlüğü getiriyorlar" denildi.
Yapılan basın açıklamsının ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “ Bu metin Türkiye’nin 81 ilinde milletvekillerimiz tarafından okunacak. Daha sonra il başkanlarımız ilçe başkanlarımız , kadın kolları üyelerimiz ve gençlik kolları üyelerimiz tarafındanda Türkiye’nin hemen hemen her yerinde açacağımız stantlarda bu metni halkımıza ulaştıracağız“ şeklinde konuştu.
