Okul Müdürleri Tarihi Yerleri Ziyaret Etti

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve diğer kurum müdürleri Bursa ve Bilecik illerindeki tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Okul Müdürleri Tarihi Yerleri Ziyaret Etti
Yenice Belediyesi’nin katkıları ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların müdürleri ve diğer kurum müdürlerinin katıldığı gezide; Bursa’da Ulu Camii, Yeşil Camii ve Külliyesi, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Yeşil Türbe gibi tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Daha sonra Bilecik iline giden grup burada da; 2. Abdülhamit Han tarafından İpek Yolu üzerine inşa edilen Bilecik Tarihi Saat Kulesi, Bilecik Belediye Sarayı, Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt ilçesinde Dursun Fakih Türbesi ve Ertuğrul Gazi’nin Türbesini ziyaret etti.

Gezileri rehber eşliğinde yaptıklarını belirten Yenice Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, “ Gezelim kaynaşalım felsefesi ile düzenlenen hafta sonu gezisinde Bursa- Bilecik şehirlerindeki tarihi mirası yerinde inceleme imkanı bulduk. Amacımız sadece gezi değil, gördüklerimizi öğrencilerimize aktarmak ve tarihi değerlerimize sahip çıkmalarını sağlamaktır. Gezinin düzenlenmesinde bize katkı sağlayan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar’a teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA