Palto Film Günleri'nde Seren Yüce Söyleşisi

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği “10. Palto Film Günleri” kapsamında izleyicilerle buluşan ’Rüzgarda Salınan Nilüfer Filmi’nin gösteriminin ardından, yönetmeni Seren Yüce katılımcılarla bir araya geldi.

Palto Film Günleri'nde Seren Yüce Söyleşisi
Düzenlenen söyleşide, filmin gelişen dünyayı tarif etme amacından ortaya çıktığını dile getiren Yönetmen Seren Yüce, orta sınıf olarak adlandırılan bir kesiminin kendince açıklarını bulmak ve anlatmak gibi bir derdinin olduğunu aktardı. Filmin karakterlerinin oluşma süreçlerini ve birbirleri arasındaki farkları irdeleyen Yüce, insanın kendisiyle olan ilişkisinin bir yaşam boyu sürdüğünü ve benlikte yaşanan bu ilişki biçiminin herkes tarafından farklılık gösterdiğini belirtti.

Filmin gelişme süreci, yapım aşamaları ve izleyici grupları tarafından gelen geri dönüşler hakkında da bilgi veren Yüce, filmin anlatılan karakterlere benzer dünyalar içerisinde yaşayan kişilerce de seyredildiğini dile getirdi.

Rüzgarda Salınan Nilüfer Filmi günümüz sosyal hayatının dayatmalarını ve burjuva bir yaşantı eksenini gözler önüne seriyor. Evli ve İstanbul’un zengin bir semtinde yaşamakta olan bir çiftin hayatını aktaran film, her gün kendisine farklı uğraşlar üreten Handan ve yıllar geçtikçe heveslerinin boş birer eğlence kaynağı olduğunu fark eden bir eş arasında geçen öyküyü anlatıyor. Handan’ın gün geçtikçe artan ve kıskançlık düzeyine kadar varan hevesleri artık kendisinin ve ailesinin çevresi ile olan ilişkilerinin bozulmasına yol açıyor.

Söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kaynak: İHA